Welkom op de website van Claudia Kuyken

 

bullet

 

rood vinkje

 

 Home

 Stamboom maken

    Met een eigen website

    Gratis stamboomprogramma

    PhpGedView

    Resultaat stamboom

 Zelf maken van......

 Glutenallergie

 Houtdraaiwerk

 Webgids Online winkelen   TIP

 Wecken en inmaken

 Online poker spelen

 Gratis Handleidingen en meer

 De Limburgse Peel

 Vakantie boeken

 

 

Zelf een gratis stamboom maken met PhpGedView

Als u de stamboom zo ver klaar heeft kunt u hier het gratis programma PhpGedView downladen en vervolgens de userguide van PhpGedview, die ook gratis te downloaden is. U kunt in PhpGedView foto's toevoegen, pdf bestanden en ga zo maar door. Lees verder voor de handleiding.
Verder kunt u met PhpGedview ook anderen toestaan te muteren in uw stamboom (hoeft niet). Maar stel dat u uw stamboom samen met iemand anders wil maken of dat iemand foto’s heeft die hij of zij voor u wil uploaden. U kunt dan zelf bepalen of u wilt dat de informatie van de ander wordt toegevoegd. Stel: u vindt een bepaalde foto niet goed dan kunt u dit weigeren. Maar u kunt anderen ook volledige toegang geven.

U klikt in Aldfear op: Bestand> Exporteer Gedcom. En zet dit bestand ergens op uw PC. U kunt daarna het Gedcom bestand uploaden in PhpGedView. Zie de onderstaande handleiding.
Het Gedcom bestand is het bestand met alle informatie van de gegevens die je ingevoerd hebt. Svp geen foto’s in Aldfaer zetten. Doe dit rechtstreeks in PhpGedView als het op internet staat. Als uw stamboom eenmaal op internet staat kunt u rechtstreeks op internet uw stamboom bijhouden en heeft u Aldfaer niet meer nodig. Als u eens wil stoppen met uw website kunt u de gegevens van PhpGedView naar uw PC via een Gedcom bestand downloaden. Heeft u geen eigen website klik hier >>> voor alle informatie over websites.

Stamboom via gratis Ftp programma op internet zetten
Als u het programma PhpGedView gedownload heeft copieert u dit via je FTP server naar uw homepage.
Het gratis programma dat ik gebruikt heb is FileZilla.
Download het hier: http://filezilla-project.org/
U kunt het downloaden voor windows of voor andere toepassingen. (zelf even kiezen).
U komt bij FileZilla binnen in het volgende scherm: Vul hier uw hostnaam in, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord (allen te verkrijgen bij uw webhost). Port hoeft u niet in te vullen en u bent verbonden met uw website.
Links op het scherm ziet u uw harde schijf, rechts op het scherm ziet u uw website. U gaat daarna op de directory PhpGedView staan en klikt met uw muis op de linkermuisknop. U ziet dan staan: uploaden. U kiest voor uploaden (zorg wel dat uw aan de rechterzijde van het scherm uw website opengeklapt heeft).Op die manier komt PhpGedView als directory in uw website te staan. Klik op uploaden en PhpGedView wordt op internet gezet.
Filezilla

Het volgende programma (de installatie gids) gaat u helpen bij het instellen van PhpGedView:http://wiki.phpgedview.net/en/index.php?title=Installation_Guide_v4.2.x. Maar u kunt ook de verkorte handleiding hieronder gebruiken.

Daarna moet u een aantal bestanden op writable zetten (zodat u de bestanden kunt bewerken bij het instellen van PhpGedView). Dit doet u weer met FileZilla. Ga naar de directory van PhpGedView op de server en ga op onderstaande bestanden staan. Klik dan op de rechtermuisknop en zet ze op 777 (ofwel writable). Het zijn de volgende bestanden:

config.php
index/*
media/
media/thumbs/
(let op: als er staat index/* betekend dit het index bestand en alle onderlingende bestanden en mappen)

Type daarna op internet de volgende URL in:.
www.(naamwebsite).be/phpgedview. Dan komt u automatisch in het configuratie scherm van PhpGedView. Hier moet u invullen:

    * MySQL databasenaam
    * Database naam
    * Wachtwoord

Deze gegevens kunt u vinden bij uw Webhost. Heeft u nog geen webhost: TransIP is ook een goede webhost die u zou kunnen gebruiken. Webhosting kost 2,99 euro per maand en een domeinnaam tussen 7,49 euro en 12,50 euro per jaar.
Maar mijndomein.nl is ook geen slechte keuze. U kunt hier zowel .nl, .be, .eu, .com domeinnamen aanvragen en beide webhost zijn zowel voor Nederlandse als Belgische inwoners. (Nederlandse webhosts zijn vaak goedkoper).
Trans IP is iets duurder. Let wel op: Om PhpGedView te draaien op uw website moet u php scripts kunnen draaien via uw webhost, bij de meeste aanbieders is dit mogelijk. Let alleen op welk pakket u kiest.

U moet nu uw gedcom bestand uploaden naar PhpGedView. U heeft hier geen FTP programma voor nodig maar kunt dit op internet doen bij: http;//www.(naamwebsite).be/phpgedview. U heeft het gedcom bestand uit Aldfaer geexporteerd en op uw computer gezet en gaat dit nu uploaden.

upload gedcom

U kunt nu het pad opgeven waar uw gedcom bestand op uw computer staat:
upload pad
Klik voor: Browse; om uw bestand te zoeken op uw computer.
Nu staat uw volledig gedcom bestand (oftewel alle data die u in Aldfaer heeft gezet) in PhpGedView.
U heeft Aldfaer niet meer nodig. U kunt nu rechtstreeks op PhpGedView muteren, foto’s zetten en veel meer. U zult zich afvragen waarom heb ik Aldfaer dan gebruik. Omdat je data sneller invoert in Aldfaer dan rechtstreeks op internet en ook veel overzichterlijker is als u begint met uw stamboom.

U kunt altijd alle informatie op internet weer downloaden (als gedcom bestand) naar uw computer. Waar u het weer in Aldfaer zou kunnen importeren.

(p.s. vergeet niet op uw website een link te zetten naar uw stamboom)

Als u alle gegevens ingevuld en opgeslaan heeft kunt u beginnen.

 Natuurlijk wil ik u graag het resultaat laten zien van mijn stamboom. Door op onderstaande button te klikken komt U op mijn stamboom terecht!

 
Als u PhpGedView te moelijk vindt raad ik u aan te kijken op www.gratisstamboom.jouwpagina.nl waar nog veel meer mogelijkheden en programma’s gratis te downloaden zijn om uw stamboom te maken.
Het voordeel van PhpGedView is dat het van u is. U bent niet gebonden aan gratis verstrekkers van stamboomprogramma;s en de mogelijkheden zijn veel groter.

Klik links bovenaan de pagina voor het vervolg van deze uitleg. Kies voor;
Stamboom maken
Met een eigen website
Gratis stamboomprogramma

Veel succes!!!
Als u vragen heeft kunt u mij altijd contacteren op het webmaster email-adres onderaan deze pagina.
 

Neem contact op met de Webmaster met vragen, tips en/of opmerkingen betreffende deze site.
© Copyright, Kuijken.be, All rights reserved. Gebruik van tips is geheel op eigen risico.

CK Design