bullet

 

 

 Home

 Stamboom maken

    Met een eigen website

    Gratis stamboomprogramma

    PhpGedView

    Resultaat stamboom

 Zelf maken van......

 Glutenallergie

 Houtdraaiwerk

 Webgids Online winkelen   TIP

 Wecken en inmaken

 Online poker spelen

 Gratis Handleidingen en meer

 De Limburgse Peel

 Vakantie boeken

 

 

Azijn maken

Je kan zelf heel makkelijk een wijnazijn maken met restjes wijn die overblijven (niet de droesem; dit is het laagje onder in de fles). Je kunt zowel witte als rode wijnazijn maken. Doe hiervoor een klein laagje wijnazijn in een kruik of een donkere fles. Het is belangrijk, dat er geen direct zonlicht bijkomt. Giet de restje(s) van de wijn bij. Sluit dit zeker NIET af met een kurk, maar wel met een stukje stof en elastiek zodat er lucht bij kan komen. Door de azijnzuurbacteriŽn en de zuurstof in de lucht wordt de alcohol omgezet in azijnzuur en krijgt het mengsel de zure smaak. Ook kun je ook van champagne, sherry, port en anderezogenaamd "laag-alcoholische" dranken azijn maken.

Voor het aanmaken van gearomatiseerde- of gekruide wijnazijn gebruik je gekochte of zelf gemaakte natuurazijn of witte wijnazijn. Lekkere kruiden voor toevoeging aan de azijn zijn: dille, dragon, basilicum, bieslook, citroenmelisse enz. Je zorgt dat de kruiden goed onder in de azijn liggen en sluit de pot af. Plaats de pot daarna gedurende enkele weken op een plek in de zon of op een relatief warme plaats. Warmte versneld namelijk het maceratieproces. De pot, bokaal of kruik zo nu en dan eens goed schudden.
Je kan ook knoflook aan de azijn toevoegen. Dat is erg lekker, maar het is wel verstandig om de knoflook van te voren te blancheren i.v.m. een bacterie die op de knoflook aanwezig kan zij een reactie aan kan gaan met andere stoffen die in de azijn aanwezig zijn.
Als de kruidenazijn lekker ruikt en smaakt zeef je de azijn (indien gewenst) en giet deze over in een mooie fles. Daar kan je er nog wat takjes in doen ter decoratie. Om wat kleur te geven aan de azijn kan men desgewenst wat bloemen toevoegen van bijvoorbeeld de Oost-Indische kers,  rozen, korenbloem, viooltjes enz.. Liefst bewaren op een koele en donkere plaats (bv. in de kelder) voor het bewaren van de kleur. Ook door de inwerking van licht vindt er een chemische reactie plaats Denk maar aan het verkleuren van foto's en behangpapier.....!!!
 

Voor productips wat u allemaal kunt doen met azijn; klik hier >>>
Om in azijn te wecken: klik hier >>>
Maak zelf lavendel azijn: klik hier >>>


 

Neem contact op met de Webmaster met vragen, tips en/of opmerkingen betreffende deze site.
© Copyright, Kuijken.be, All rights reserved. Gebruik van tips is geheel op eigen risico.
 Om Uw banner op mijn website te plaatsen; neem contact op met de webmaster.

 

 

rood vinkje
Home
Home
Home
Home
Home